Oraşul staţiune Predeal a fost în mare sărbătoare în perioada 21-24 mai, când au avut loc ?Zilele Oraşului Predeal?. Evenimentul a fost un adevărat spectacol, a atras foarte multi turişti, a adus mare bucurie în sufletele predelenilor şi a oferit zile de neuitat într-un cadru inedit. Manifestarea a fost un mijloc de promovare a turismului şi a culturii turistice, de promovare a gastronomiei tradiţionale, a cântecului şi dansului popular românesc şi de implicare a tuturor categoriilor sociale în acţiuni care au generat bucuria de spectacol. Organizatorii, Primăria Predeal şi Consiliul Local au implicat Cabana Vânătorul şi Hotelul Rozmarin, care au realizat concursuri gastronomice şi expoziţie de preparate culinare în aer liber.
În evantaiul turismului românesc
Primarul Oraşului Predeal, Ionel Goidescu, a declarat: ?Dorim să facem o promovare mai agresivă şi să cuantificăm eforturile noastre, în aşa fel încât Predealul să devină din nou Perla Turismului Românesc, aşa cum era odată. Aşadar, am profitat de Zilele Predealului pentru a oferi turiştilor un program cât mai diversificat şi atractiv.În toamnă, vom organiza un alt eveniment de amploare cu scopul de a promova turismul, în aşa fel încât cei ce vin în această staţiune să se bucure şi să fie mulţumiţi că au ales să petreacă vacanţa în Predeal. Evenimentul ce urmează să se desfăşoare aduce Predealul în evantaiul turismului românesc, printr-un campionat de gătit în aer liber, organizat împreună cu patronul cabanei Vânătorul, Ştefan Bercea şi cu bucătarul şef de la Hotelul Rozmarin, Petrică Mândru, două referinţe ale turismului predelean?.
Turişti fericiţi
Predelenii şi turiştii care au participat la ?Zilele Oraşului Predeal? s-au bucurat de un spectacol de înaltă ţinută şi calitate culturală. Din program amintim concertul Mariei Dragomiroiu, al Andreei Bălan, parada vânătorilor de munte cu făclii, concertul Proconsul, expoziţia de icoane de piatră (Daniela Teodoru) organizată în interiorul bisericii Sf. Împăraţi Constantin şi Elena, spectacolele cu copii de grădiniţă şi liceu, clovni, desene pe asfalt, expoziţie foto, concursuri de table, şah şi tenis de masă, ansambluri folclorice, concursuri gastronomice şi focuri de artificii. Toate acestea au determinat să vedem la Predeal foarte mulţi turişti fericiţi şi bine dispuşi. Pentru organizatori a fost o mare sastisfacţie.
Campionatul de gătit în aer liber
Ştefan Bercea, patronul cabanei Vânătorul din Predeal este şi vicepreşedintele Asociaţiei Bucătarilor din România. Acum două săptămâni, împreună cu Petrică Mândru, bucătarul şef de la Hotelul Rozmarin au participat la Campionatul de gătit în aer liber. Cabana Vânătorul a câştigat marele trofeu. Din produsele culinare realizate la campionat amintim performanţa lui Ştefan Bercea: cea mai mare omletă din lume. Pentru omletă s-au folosit 30.000 ouă, 200 kg costiţă, 200 kg caşcaval, 150 kg ceapă, 150 kg ulei, 150 kg ardei, 1500 kg cartofi, 15 kg sare, 2 kg piper, plus alte condimente. Preparea omletei a durat şase ore. Omleta a fost omologată de Cartea Recordurilor, iar Ştefan Bercea este fericit că reprezintă Predealul în lume cu acest record.
Ştefan Bercea şi Petrică Mândru şi-au propus ca prin produsele culinare relizate să atragă cât mai mulţi turişti la Predeal şi promit că toţi turiştii vor fi aşteptaţi cu tot ce au mai bun.