Tururi virtuale

Ariadna
   Caută:
   

Nr: 52-53
Noiembrie-Decembrie 2008

Centenarul căii ferate Braşov ? Făgăraş
Railway Centenary
Centenaire du chemin de fer
Centenario della ferrovia
Produse tradiţionale ecologice româneşti
Ecological Tradition
Tradition écologique
Yom Kippur
Yom Kippur
Yom Kippur
Yom Kippur
Ofertă turistică: munte, rural, afaceri
National Touring Exchange
Bourse du tourisme national
Borsa Nazionale di Turismo
Aro ? Revelion de cinci stele
Tourism's Flavors and Tastes
Drumul icoanei
The Icon Path
La Voie de l'Icône
Il Cammino dell'Icona
Braşovul are un nou prefect
Brasov's New Prefect
Nouveau Préfet
Il nuovo Prefetto
Mărul dulce
The sweet Apple Tree
Le Pommier doux
Il melo dolce
Cetatea Viscri, în patrimoniul UNESCO
Viscri's Church
L'Église de Viscri
La Chiesa di Viscri
Preşedintele Ungariei, la Apaţa
High Level Visit
Visite de haut niveau
Visita ad alto livello
Zilele comunei Hălchiu
Halchiu's Days
Les Jours de Halchiu
I Giorni di Halchiu
Focul sacru din Moieciu
The Sacred Fire
Le Feu Sacré
Il Fuoco Sacro
Crăciunul la Cristian
Oaks and Fir Tree
Chênes et sapins
Querce e Abeti
Crăciunul la Hărman
History and Folklore
Histoire et Folklore
Storia e folclore
Predeal - zăpadă şi distracţie
Snow and Fun
Neige st distraction
Cooperare Braşov ? Liaoning
Romanian-Chinese Cooperation

Despre Brașov Cultură și tradiții Arhiva Redacția Contact

Produse tradiţionale ecologice româneşti





     



La sfârşitul lunii septembrie, la Braşov, a fost inaugurat Oficiul Naţional al Produselor Tradiţionale şi Ecologice Româneşti, având sediul central la Braşov. La eveniment, au participat reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, ai Direcţiei Agricole Braşov, consilieri judeţeni şi reprezentanţi ai unor asociaţii de profil, deţinătoare de produse ecologice. După inaugurarea oficială, la Râşnov a fost organizată o expoziţie cu produse tradiţionale şi ecologice româneşti, la care au participat reprezentanţi din întreaga ţară.

România, bogată în tradiţii

Lucia Romanescu, noul director al Oficiului Naţional al Produselor Tradiţionale şi Ecologice Româneşti, a declarat: ?Am început activitatea având la bază datele cu târguri şi expoziţii tradiţionale româneşti şi pot să spun că România este un colţ foarte bogat de tradiţii. Ne-am făcut cunoscuţi din primele zile de activitate, am luat contact cu primii clienţi, am atestat domeniul gastronomic şi avem în atenţie zona rurală cu toate pensiunile şi tot ce ţine de agroturism?.

Compatibili cu U.E.

Ministrul secretar de stat Gheorghe Albu, prezent la acest eveniment, a declarat că Oficiul Naţional al Produselor Tradiţionale şi Ecologice Româneşti se află la Braşov şi este similar cu cele din Comunitatea Europeană. Se creează cadru legislativ instituţional şi funcţionează la Braşov pentru că autorităţile locale şi judeţene au sprijinit această iniţiativă. ?Cu acest prilej, produsele româneşti vor fi cunoscute oriunde în lume, promovând astfel România. În 2006, s-a hotărât ca fiecare producător să-şi pună sigla de produs tradiţional românesc şi ecologic?, a conchis ministrul.

Caravana ecologică

În locaţia de la Râşnov, la poalele Cetăţii, a fost organizată expoziţia cu produse tradiţionale şi ecologice româneşti, expoziţie care nu este unică şi face parte din ?Caravana produselor?, la nivel de ţară, cu scopul de a scoate în evidenţă potenţialul produselor ecologice româneşti. Exponatele au ajuns să fie prezentate şi în ţări ca Germania, Italia, Olanda, Grecia, Franţa şi chiar şi pe celelalte continente, purtând sigla de produs tradiţional românesc şi ecologic.
Adrian Maxim, consilier judeţean, a afirmat că a organizat două târguri internaţionale în Italia şi au fost exportate 86 de tone de produse, în valoare de 68 milioane euro. Menţionăm că România deţine la ora actuală 1800 de produse tradiţionale înregistrate.

Fără aditivi şi conservanţi

Dacă există deja 1800 de produse tradiţionale româneşti înregistrate, vă recomandăm să le achiziţionaţi deoarece aveţi garanţia calităţii desăvârşite fără aditivi şi conservanţi. Produsele româneşti înregistrate variază de la producţia de magiun natural de prune, din fructe naturale, fără adaos de zahăr sau conservanţi chimic, zacuscă de vinete, mezeluri proaspete, diferite game de brânzeturi, băuturi alcoolice tradiţionale (ţuica, palinca), băuturi răcoritoare, legume şi fructe sub diferite forme, toate fiind preparate după reţete tradiţionale româneşti şi cu ajutorul tehnologiilor şi metodelor de fabricaţie moderne.

Festival culinar

În judeţul Braşov, astfel de activităţi de promovare a tradiţiilor braşovene în ceea ce privelte gastronomia nu sunt unice. Menţionăm că în preajma sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, Agenţia de Dezvoltare Durabilă a judeţului Braşov organizează în cadrul proiectului ?Tradiţii braşovene?, un festival culinar, care este însoţit de un spectacol folcloric. La acest festival culinar sunt aduse, din toate colturile judeţului, produse culinare specifice zonei, provenind din bucătăriile românilor, dar şi din cele ale etnicilor care convieţuiesc în judeţ, respectiv maghiari şi saşi. Cei ce doresc să participe la acest eveniment au posibilitatea să deguste produsele tradiţionale româneşti şi să găsească mărci tradiţionale şi ecologice înregistrate.






PROMO




Copyright © Fundatia Umana
Created by S.C. Twin SoftWare S.R.L. Braşov