Tururi virtuale

Ariadna
   Caută:
   

Nr: 117-119
Aprilie-Iunie 2014

"De la căruţă, la zborul cu motor"
"From carriage to motor-powered aircraft"
"Vom Pferdewagen zum Motorflug"
A szekértől a motoros repülésig
Instituţia Prefectului - 150 de ani
150 years of the Prefect`s Institution celebration
Das Amt des Präfekten ? 150 Jahre
150 éves a prefektusi hivatal
Descoperă sufletul Transilvaniei!
Discover the Heart of Transylvania!
Entdecke die Seele Siebenbürgens!
Fedezd fel Erdély lelkét!
Târgul de Florii și Paște
Florii (Palm Sunday) and Easter Fair
Ostermarkt
Virágvasárnapi és húsvéti vásár
Zilele Braşovului
The Days of Brasov
Die Kronstädter Tage
Brassó napjai
Armindeni în Transilvania
May Day in Transylvania
Das Maifest in Siebenbürgen
Májusfa napja Erdélyben
Basarabia - File din Poveste
Bessarabia ? Pages from a tale
Bessarabien ? ein Märchenland
Besszarábia ? mesék világa
Noul sezon de turism rural
A new rural tourism season
Die neue Saison im Dorftourismus
Új évad a falusi turizmusban
Bucătărie tradiţională sănătoasă
A Healthy Traditional Cuisine
Gesunde traditionelle Küche
Egészséges hagyományos konyha
Cununa Florilor ? Kronenfest
Kronenfest or Flower Crown
Das Kronenfest
Virágkoszorú ? Kronenfest
Şercaia: Ocazii suplimentare de relaxare
Extra Relaxation Opportunities in Sercaia
Schirkanyen: Zusätzliche Möglichkeiten zum Entspannen
Sárkány: Kikapcsolódási lehetőségel
Şinca Nouă ? moştenire vie
Sinca Noua, a Living Legacy
Şinca Nouă ? ein lebendiges Erbe
Újsinka ? élő örökség

Despre Brașov Cultură și tradiții Arhiva Redacția Contact

Bucătărie tradiţională sănătoasă



     

     

Iubitorii de natură şi iubitorii de gastronomie tradiţională sănătoasă românească îşi pot alege un drum cultural care leagă Braşovul de Capitala Europeană, Sibiu. Pornind de la Şercaia, Mândra, Făgăraş, Beclean, Voila, Viştea şi continuând pe sub poalele Munţilor Făgăraş spre Sâmbăta, Drăguş, Lisa şi Recea ei pot poposi în pensiuni sau în gospodăriile populaţiei unde se pot bucura de bucătăria tradiţională, care reflectă natura oamenilor şi viaţa din această zonă. Apropierea de munte constituie o altă atracţie şi iubitorii de natură pot cutreiera pădurea în scurte drumeţii sau să urce până în creasta Munţilor Făgăraşului, pe cele patru tasee marcate. Turiştii se vor simţi din plin răsplătiţi la vederea unor peisaje de o rară frumuseţe.

Mese rafinate

Bucătăria tradiţională este viguroasă, consacrată necesităţii de a hrăni, cu mai puţine rafinamente decât pe alte meleaguri. Este în armonie cu natura şi, în general, mesele sunt consistente, de o simplitate rafinată. Se găsesc produsele specifice: mămăligă cu brânză, cu lapte, cu papară sau slănină, sarmale, ciorbe, preparate din pasăre sau porc, feluri simple dar săţioase, în care se fac simţite uşoare influenţe din bucătăria săsească şi din cea maghiară.

Zonă de păstori

Ca în orice zonă de păstori există o gamă largă de brânzeturi: caş, urdă, telemea, lapte în care parcă se simt aromele plantelor din păşunile alpine.
O deosebită varietate se remarcă în cazul mâncărurilor de post şi trebuie să recunoaştem că rareori mai aflăm locuri unde poţi mânca, de pildă, fasole frecată cu ceapă roşie murată, ciorbă de chimen sau mâncare de prune uscate. Nu există ceva despre care să poţi spune că este nemaiîntâlnit, dar totul este asezonat cu o nuanţă subtilă ce ţine de specificul locului.

Delectarea gurmanzilor

Pe acest drum cultural tradiţional, gurmanzii se pot delecta şi cu miel umplut, la cuptor sau la frigare, pastramă de oaie, vânat sau păstrăvi. Cei care doresc la sfârşitul mesei desert pot mânca cozonac şi plăcinte de casă. Cozonacul nu lipseşte niciodată de sărbători sau la mesele organizate cu ocazia anumitor evenimente.






PROMO




Copyright © Fundatia Umana
Created by S.C. Twin SoftWare S.R.L. Braşov