La început de an, Instituţia Prefectului Judeţului Braşov a convocat Colegiul Prefectural şi instituţiile responsabile cu sănătatea populaţiei. Scopul: analiza situaţiei existente în domeniul alimentaţiei publice şi prevenirea îmbolnăvirilor şi toxiinfecţiilor alimentare. Au fost luate măsuri severe şi a fost mărit numărul controalelor în staţiunile montane, respectiv Predeal, Poiana Braşov, Bran - Moieciu şi la târgurile la care se comercializează produse gastronomice tradiţionale româneşti.
Comisii mixte
Mihai Mohaci, Prefect de Braşov, a declarat: "Am cerut instituţiilor responsabile cu sănătatea populaţiei în judeţul Braşov să prezinte raportul de activitate cu acţiunile demarate în anul 2013 pentru prevenirea îmbolnăvirii populaţiei. S-au constituit comisiile mixte de control şi în 2014, cu scopul de a continua verificarea unităţilor de alimentaţie publică şi de a efectua controale în vederea prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare. Din comisii fac parte reprezentanţi ai D.S.V.S.A. Braşov, CJPC Braşov şi DSP Braşov, care verifică igiena unităţilor în care se prepară alimentele de origine animală, pâinea şi produsele de patiserie şi pe cei ce desfac produse la standuri."
Acţiuni preventive
În anul 2014 vor fi extinse verificările la unităţile comerciale de vânzare cu amănuntul (hipermarket / supermarket, magazine alimentare, unităţi de alimenaţie publică, laboratoare de cofetărie - patiserie, etc.) şi se va acorda o mai mare atenţie respectării normelor europene în pensiunile turistice, hoteluri şi reţelele de restaurante. De asemenea, se va verifica dacă personalul angajat a respectat măsurile impuse de igienă, dacă poartă echipamente de protecţie şi manipulează şi depozitează corespunzător produsele.
Turism de calitate
Prefectul de Braşov a ţinut să asigure populaţia şi pe toţi turiştii care ne vizitează zona de faptul că se află în siguranţă şi că au fost luate măsuri pentru realizarea unui turism de calitate. A mai menţionat faptul că Instituţia Prefectului sprijină protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului turistic, arheologic şi cultural şi continuă acţiunile de protejarea şi valorificarea mediului natural.